Otururken Nasıl Özgüvenli Durulur?

İnsanların ilk görüşteki izlenimlerinin genelde kalıcı olur. Peki, insanlar size baktıklarında ilk neye dikkat ederler? Birden fazla kişini olduğu bir masada otururken duruşunuzla ve oturuşunuz ile o masadaki herkesten daha öz güvenli gözükebilirsiniz. Özgüvenli oturuş için dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var.

Duruş Nasıl Olmalı?

İlk dikkat edilmesi gereken şey duruş. Kambur duran biri etrafına öz güvenli biri izlenim veremez. Duruş, dik ve göğüs kafesi dışarıya çıkarılmış şekilde olmalı. Bunu yaparken kişi kendini kasmamalı rahat oturmalı. Omuzları kasıp yukarı kaldırdıktan sonra serbest bırakıldığında aldığı şekil normalde de olması gereken duruştur. Alıştırma yaparak bu duruşa alıştıktan sonra alışkanlık haline gelecek ve bu şekilde dik durmak zor gelmeyecektir. Düzenli spor yapmak da kişinin güzel bir duruşa sahip olmasını sağlar.

Karşınızda oturan kişiye doğru vücudunuzu eğerek konuşun. Arkaya doğru yaslanarak karşıdaki kişiden uzak oturmak kişiyi önemsiz biri gibi gösterebilir. Aynı zamanda herkesin bir kişisel alanı vardır o kişisel alana girecek kadar yaklaşılması o insanı rahatsız eder. O alana saygı duyarak ama çekingen de olmayacak şekilde yakın oturulmalıdır.

Nereye Oturmalı?

Masanın, sınıfın veya odanın oturmak için neresinin tercih edildiği çok önemli. Köşelere oturan kişiler daha az öz güvenli olurlar. Öz güvenli ve sosyal insanlar bulundukları ortamın tam ortasında oturmayı tercih ederler. Böylece ortamdaki herkesi aynı anda duyabilir ve herkesle konuşabilirler.

Eller Nerede Durmalı?

İnsanlar kendilerini kastıklarında ellerini nereye koyacaklarını bilemezler. Böyle bir durumda eller kişinin önünde veya vücudunun yanında bağlı şekilde tutulmamalıdır. Sadece rahat olup normal evde otururken ne yapılıyorsa o düşünülmeli. Saçları hafif bir düzeltme hareketiyle kişi kendini rahatlatabilir. Saçlarla oynamak hem kadınlar hem erkekler için etkileyici bir hareket olabilir. Saçlarla çok oynanması aynı zamanda kişinin ortamdan sıkıldığı anlamına da gelir.